Wednesday, April 17, 2019

10 Rutin Penjagaan Wajah Bersama MyAuraNet


Geramnya tengok kulit wajah aktres-aktres Korea. Bersih, Glowing dan Sihat kan.  Bolehkah jika kita yang kat Malaysia ni nak kulit yang super duper lawa macam tu tanpa pembedahan plastik?

BOLEH SANGAT
TANPA PLASTIC SURGERY
ANDA MAMPU DAPATKAN KULIT SIHAT, AWET MUDA DAN GLOWING TANPA CELA

Jom kita selidik dan cuba 10 langkah penjagaan kulit Ala-ala Korea

10 Rutin Penjagaan Kulit Wajah Ala Korea 

Langkah 1 
  • Oil Cleanser 
- membantu menanggalkan make up di wajah dengan lebih berkesan walaupun makeup yang waterproof based
- Cara Guna Oil Cleanser - pumpkan oil cleanser di tapak tangan kemudian ratakan ke wajah anda dengan urutan lembut kemudian lapkan dengan kapas muka dan anda akan lihar hasilnya.  Betapa banyaknya kotoran di wajah anda yang telah disingkirkan.  Kemudian bilas dengan air.
- Produk Yang Dicadangkan :- HERV WHITENING OIL CLEANSER (RM79.00)

Langkah 2 
  • Waterbased Cleanser 
- Cucikan wajah anda dengan waterbased cleanser untuk membersihkan sisa-sisa make up dan kotoran di wajah anda.  Langkah ini penting kerana waterbased cleanser lebih lembut teksturnya.
- Teknik ini dinamakan Double Cleanser
- Produk Yang Dicadangkan :- HERV HYDRA CLEANSER ( terdapat dalam 2 perisa - Strawberry dan Mixberry

Langkah 3
  • Exfoliator
- Exfoliator atau lebih mudahnya ialah scrub wajah anda yang bertujuan untuk membantu menanggalkan sel-sel kulit mati di wajah anda.  Lakukan rutin ini sekurangnya 2 kali seminggu
- Produk Yang Dicadangkan : HERV DEEP AND GLOWING EXFOLIATOR (RM)

Langkah 4
  • Toner
- Toner merupakan langkah untuk melembap dan menyeimbangkan PH kulit anda
- Penggunaan toner juga membantu mengecilkan pori-pori wajah anda
- Produk Yang Dicadangkan : Alaska Toner, True Island

Langkah 5
  • Essence
- Essence lebih ringan dari serum dn merupakan step sebelum penggunaan serum
- Essence lazimnya berasaskan air dan mudah meresap ke bawah kulit
- Produk Yang Dicadangkan : Herv Luxe Essence

Langkah 6
  • Serum
- Serum merupakan rutin penjagaan kulit yang wajib anda lakukan.
- Penggunaan serum membantu anda untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan berseri, penggunaan serum yang berterusan menjadikan kulit anda lebih awet muda serta membantu mengurangkan kedutan.
- Produk Yang Dicadangkan :- Honey Bee Venom Serum

Langkah 7
  • Mask
- Maskerkan wajah anda setip minggu sekurang-kurangnya 2 kali seminggu.
- Anda boleh pilih sama ada masker yang perlu di bancuh atau masker yang jenis kepingan
- Kenapa Anda Perlu Memakai Masker Wajah - membantu mengecilkan pori wajah anda disamping dapat membantu menanggalkan black dan whitehead di wajah anda
- Produk Yang Dicadangkan :- Mud Mask Honey Bee Venom, Honey Bee Venom Sheet Mask,

Langkah 8
  • Eye Mask
- Langkah seterusnya ialah memakai mask mata untuk mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata dan kedutan serta garis-garis halus di kawasan mata.
- Produk Yang Dicadangkan :- Honey Bee Venom Eye Mask

Langkah 9
  • Moisturizer
- Melembapkan wajah anda adalah perkara WAJIB anda lakukan untuk memastikan kulit anda sentiasa lembap dan tidak mudah makan tua.
- Lembapkan wajah anda setiap pagi dan malam dengan moisturizer agar kulit anda tidak mudah di mamah usia

Langkah 10
  • Sunscreen
- Sunscren atau juga sunblock adalah pengakhiran yang wajib anda apply pada skin anda apatah lagi ketika siang hari.
- Pilih sunscreen atau sunblock yang tinggi SPFnya jika anda banyak melakukan aktiviti luar dan panas.


Mudah kan?
Nak Cantik Tak Boleh Malas dan Culas tau...

Semua jenama produk hanya cadangan penggunaan sahaja.  Namun anda digalakkan untuk menggunakannya kerana terdapat juga produk-produk skincare di luar sana yang tidak boleh di campur guna dengan produk jenama lain.

3 produk utama tersebut adalah produk yang berasal dari Korea sama ada dari segi bahan mentahnya atau dikilangkan terus dari Korea.


www.wasap.my/601133509271/10rutinskincare

Artikel Terkait

10 Rutin Penjagaan Wajah Bersama MyAuraNet
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email