Sunday, August 18, 2013

BB PLUS Minuman Kesihatan dan Kecantikan

BB PLUS??? APA TU???

UNTUK CANTIK KER??? UNTUK SIHAT KER???
Okey ari ni Aura Beauty Net nak share tentang kebaikan BB PLUS lagi...tp apa ya BB PLUS ni??
BB Plus adalah minuman kesihatan dan kecantikan...tapi kenapa dikategorikan sebagai minuman kesihatan dan kecantikan?? 
Antara sebab kenapa kita kena amalkan minuman kesihatan dan kecantikan BB Plus ini tentulah pada ramuannya.  BB Plus mengandungi :- 

Kolagen Ikan Terhidrolisis 
- ianya di perbuat daripada kolagen ikan yang sangat bermutu tinggi dan ianya dikelaskan sebagai kolagen jenis 2.  Di mana ianya mempunyai rantaian asid amino yang seakan-akan sama dengan kolagen yang terdapat di dalam tubuh manusia.  Di dalamnya terdapat Prolin dan Glisin yang merupakan dua jenis amino yang penting untuk penghasilan kolagendan mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan tulang rawan 

Ekstrak Biji Anggur 
- ekstrak biji anggur sangat bermanfaat untuk penyakit yang berkaitan kardiovaskular dan diabetes atau kencing manis serta kolesterol tinggi.  Di samping itu, ia juga mampu membantu untuk kecantikan kulit dan penyembuhan luka. 

Vitamin C
- Diperolehi lazimnya dari sayuran dan buah-buahan segar terutama buah-buahan citrus seperti oren, lemon, limau bali, limau mandarin dan sebagainya.  Vitamin C merupakan keperluan bagi setiap individu tanpa mengira usia.  Vitamin C tidak hanya baik untuk mencantikkan kulit ianya juga baik untuk mata, jantng, daya tumpuan dan ingatan serta untuk antibodi tubuh.  
  
Jus Bunga Roselle 
- Jus bunga Roselle sangat baik untuk peredaran darah dan jantung di samping dapat mengurangkan kadar kolestrol dalam darah.  Di samping itu juga jus bunga roselle dapat membantu mengurangkan berat badan.  

Jus Buah Blackcurrant 

- Terdapat beberapa kajian yang telah membuktikan bahawa GLS mampu meningkatkan sistem imun tubuh yang membantu untuk melawan penyakit. Jus buah Blackcurrant ini juga baik untuk mengurangkan penyakit alzheimer, cirit birit dan sebagainya.  

Serat Epal 

- juga bersifat anti oksidan yang dapat membantu mencegah dan mengurangkan risiko penyakit seperti kanser, kardiovaskular iaitu penyakit yang berkaitan jantung.  Serat epal juga baik untuk mengurangkan risiko kencing manis dan darah tinggi.  

Inulin 

- Merupakan bahan berkanji yang boleh didapati dalam pelbagai jenis buah-buahan dan sayuran serta herba.  Antara sumbernya ialah gandum, pisang, bawang, sayur, artichokes dan asparagus.  Untuk pengetahuan  anda juga inulin juga digunakan untuk mengurangkan berat badan, sembelit, mengurangkan lemak dalam darah dan kolestrol.  

Inilah sebabnya mengapa BB PLUS dikategorikan sebagai minuman kesihatan dan kecantikan. Rasanya yang seakan-akan Ribena dan tanpa rasa hanyir pasti akan membuatkan anda teruja untuk menikmatinya.

Bagaimana ia bertindak??? Anda boleh rujuk pada artikel yang bertajuk bb-plus-kolagen sebelum ini.  
Cara Pengambilan :- 

Campurkan 1 paket BB Plus k dalam 150ml air yang bersuhu bilik dan jangan sesekali gunakan iar panas. Goncang atau kacau sehingga sebati.  waktu pengambilan terbaik ialah sebelum makan atau sebelum tidur.  
*** BB PLUS ini juga sesuai untuk golongan tua yang mengalami masalah sakit lutut atau mudah lupa selain dari sesuai untuk pesakit diabetes dan darah tinggi.

Bagaimana untuk membeli :- 


Hubungi : - suziela 
017 514 9994 / 013 5995646 

Harga :- 

RM 180
free pos + shaker
Sabah/Sarawak - tambahan RM5 

Artikel Terkait

BB PLUS Minuman Kesihatan dan Kecantikan
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email