Friday, May 24, 2013

BB Plus Kolagen


Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.Mengapa memilih BB Plus?

BB Plus Kolagen diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Tahukah anda kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:


1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi

                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah

2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  

3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Cara Pengambilan 

Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.   


Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Keberkesanan BB Plus Kolagen

Meningkatkan kualiti kulit 
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.
BB Plus Kolagen juga mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit lebih menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.  Oleh yang demikian tidak harianlah jika BB Plus Kolagen mampu membantu anda untuk mendapatkan : - 
-  Kulit wajah berseri dan cerah
-  Kulit lebih anjal dan tegang

-  Kulit lebih halus dan gebu

-  Kulit lebih lembab  

-  Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan

-  Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
-  Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahariMembantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism dan osteoarthritis.


Apakah kandungan utama BB Plus Kolagen?

Kolagen ikan terhidrolisis
Ekstrak biji anggur
Vitamin C
Jus bunga roselle
Jus buah blackcurrant
Serat epal
Inulin


Bagaimana untuk membeli BB Plus Kolagen?

Hubungi :- 
Suziela 
011 3350 9271


Harga :- 
RM180 + Free Pos & Shaker 


Artikel Terkait

BB Plus Kolagen
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email